Eigentijdse opvang en onderwijs in kindcentrum De Kiem

“Werken in ontwikkelingsunits is onze toekomst.”

Na de zomervakantie gaat kindcentrum De Kiem werken in units. Dit betekent dat de kinderen die zich in dezelfde ontwikkelingsfase bevinden met elkaar optrekken. In de unit 0-4 zitten bijvoorbeeld de jongste kinderen na de zomer bij elkaar in de unit op het plein.

Kevin Kooij, directeur van De Kiem “We komen steeds een stapje dichterbij een echt kindcentrum. De peuters en kleuters werken na de vakantie volgens dezelfde dagstructuur. De overgang van de peuters naar groep 1 zal veel kleiner zijn doordat de rituelen en thema’s al bekend zijn. Dat geeft plezier en een vertrouwd en veilig gevoel voor deze jonge kinderen. En dat komt hun ontwikkeling ten goede! En in het verlengde daarvan hebben we volgend jaar ook twee combinatiegroepen 2-3 voor de kinderen van ongeveer 5 en 6 jaar”.

Kooij is blij dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de financiering voor de nieuwbouw. “Dat geeft ons de mogelijkheid om een gebouw te ontwerpen dat goed gaat passen bij het werken in units. Het gebouw voldoet nu niet meer aan de eisen dat ons moderne onderwijs en opvang vraagt.”

Meer informatie: www.kindcentrumdekiem.nl (http://www.kindcentrumdekiem.nl)

Adv Blosse Rodi De Egmonden 2021 WK 11 130x195-1 Adv Blosse Rodi De Egmonden 2021 WK 11 130x195-1