Kindcentrum De Kiem de dupe voor zo’n 1000 euro door bestelling bij adaptersonline.nl

Bron: Noord-Hollands dagblad

Door: Ed Brouwer

Iets bestellen in webshop adaptersonline.nl? Lees toch maar eerst verder naar de wederwaardigheden van basisschool De Kiem in Egmond aan den Hoef.

Voor hun leerlingen die thuis les krijgen, bestelt de adjunct-directeur dertig adapters, een bestelling van bijna 1000 euro. Net te laat ontdekt hij dat de adapters toch niet nodig zijn. Als de doos komt, stuurt hij deze daarom direct met PostNL terug naar adaptersonline.nl in Drachten. Aan de track&trace ziet hij dat de 7,6 kilo zware doos daar 18 december om 11.37 uur is bezorgd. Als het aankoopbedrag van 972,30 maar niet terugkomt, wordt gemeld dat de zending nooit is aangekomen en dat dat zijn probleem is, niet dat van adaptersonline.nl.

Zoek-het-maar-uit

Die zoek-het-maar-uit reactie verrast niet, gelet op recente kwalificaties op trustpilot (’prutsers, oplichters, bagger-service’) alsmede de reactie aan de telefoon van mede-eigenaar Nyk Marinus die we via databanken opsporen. Hij is werkelijk niet van plan, schampert hij, om navraag te doen bij klantenservice die al weken niet reageert op onze mails en terugbelverzoeken. ’Daar ga ik me niet mee bemoeien.’ We hadden bij herhaling gevraagd nog eens na te gaan of er bij de registratie van teruggekomen spullen iets fout is gegaan en de doos toch ergens staat. Op ons verzoek heeft PostNL namelijk de zending nog eens helemaal nagelopen en het postbedrijf weet heel zeker dat de doos wél bij adaptersonline.nl is afgeleverd.

De zoektocht naar de waarheid loopt stuk op de onwil van de webshop. Treurig voor De Kiem, die nog wel een rechtszaak kan overwegen. De school kan hier in elk geval wel twee lessen uit trekken: 1. dat je in een webshop bij voorkeur betaalt met een creditcard waardoor een aankoop verzekerd is. En 2: als je geen creditcard hebt, sluit dan voor het versturen van zo’n kostbare zending een verzekering af. Dat had De Kiem 14,90 euro gekost. Een bedrag waarmee veel frustratie en schade door een ongeïnteresseerde webshop was voorkomen.

pexels-markus-winkler-4097201 pexels-markus-winkler-4097201