Nieuws vanuit de GGD: Zien Drinken Doet Drinken

Voor veel kinderen die volwassenen alcohol zien drinken, wordt alcohol aantrekkelijk. Daardoor bestaat het risico dat ze op jonge leeftijd beginnen met alcohol drinken en op latere leeftijd te veel en te vaak alcohol gaan drinken.

Geen alcohol drinken in het bijzijn van kinderen en jongeren verkleint de kans dat ze op jonge leeftijd beginnen met alcoholgebruik. Dit is dus goed nieuws! Als opvoeder heeft u meer invloed dan u denkt om te voorkomen dat uw kind jong alcohol gaat drinken. Meer informatie treft u aan in de flyer in de bijlage.

Van maandag 2 t/m zondag 8 november 2020 start de campagne Zien Drinken Doet Drinken. In deze actieweek organiseert het programma ‘In control of Alcohol en Drugs’* ook een gratis online ouderavond via Zoom voor ouders en andere opvoeders met kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar: In gesprek met mijn kind over alcohol en drugs. Deelnemen kan vanuit uw luie stoel! Meer informatie over de inhoud van deze avond en aanmelden treft u aan in de bijlage.

Meer informatie op: www.incontrolofalcoholendrugs.nl (http://www.incontrolofalcoholendrugs.nl)

*De17 gemeenten uit Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Brijder Jeugd, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, GGZ Noord-Holland Noord en L!NK Jongerenwerk werken samen om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren te voorkomen en verder terug te dringen. Zij doen dat met het programma ’In Control of Alcohol & Drugs’.

Afbeelding1 Afbeelding1