Wethouder opent Onderwijs Informatie Centrum in Heerhugowaard!

Kloppend onderwijshart Stichting Flore en De Blauwe Loper uitgebreid

Op maandag 7 december opent wethouder Onderwijs van de gemeente Heerhugowaard, Carolien van Diemen, Onderwijs Informatie Centrum Kennemerland dat sinds een paar weken is gevestigd in het servicekantoor van Stichting Flore en Stichting De Blauwe Loper. Van Diemen: “Het OIC is een aanwinst voor de scholen in Heerhugowaard en de gehele regio Kennemerland. In het OIC kunnen leerkrachten leren van en met elkaar”.

Per 16 november is het Onderwijs Informatie Centrum Alkmaar van OBD Noordwest gevestigd in het servicekantoor van Stichting Flore en Stichting De Blauwe Loper aan de W.M. Dudokweg 47 in Heerhugowaard. “We zijn nog dichter bij de klant op deze manier en bovendien ligt Heerhugowaard centraal in de regio Kennemerland,” zegt Ella Ruigrok, Informatiespecialist van OBD Noordwest. In het Onderwijs Informatie Centrum (OIC) zijn de nieuwste methodes voor alle vakgebieden, materialen voor leerlingen die ondersteuning nodig hebben, (hoog)begaafde leerlingen, NT2 (Nederlands als Tweede taal) materiaal voor nieuwkomers, een onderwijskundige vakbibliotheek en lesondersteunend materiaal te vinden. Schoolteams, intern begeleiders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers uit heel Noord-Holland van Hoofddorp tot en met Den Helder zijn van harte welkom om het Onderwijs Informatie Centrum Kennemerland  te bezoeken. Op dinsdag en woensdag is Ella Ruigrok aanwezig voor informatie, voorlichting en advies. Het is verstandig om een afspraak te maken via eruigrok@obdnoordwest.nl of 06 – 466 461 52.

In het Onderwijs Informatie Centrum Kennemerland kunnen bezoekers vakliteratuur bestuderen, zich oriënteren op een nieuwe methode voor taal, lezen, rekenen of wereldoriëntatie en toetsen en testen inzien. Er is een speciale collectie voor hoogbegaafde en anderstalige leerlingen (NT2). De materialen zijn ter inzage en enkele materialen, zoals verdrietkoffers of de Taaltoets Alle Kinderen (TAK), worden uitgeleend. Er zijn werkplekken gecreëerd om in groepjes of individueel rustig te werken. Bezoekers kunnen gebruik maken van het wifi netwerk. “Met het OIC in ons servicekantoor kunnen we stellen dat dit het kloppend onderwijshart van de regio is! We zijn hier heel trots op. Het is voor onze leerkrachten fijn deze informatie zo direct bij de hand te hebben. Daar wordt het onderwijs voor de kinderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd alleen maar beter van” aldus Adrie Groot, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Flore.

OBD Noordwest
OBD Noordwest is een erkend onderwijsadviesbureau. Zij ondersteunt en adviseert circa 800 besturen, scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen (VVE) al veertig jaar bij vernieuwingen. Haar adviseurs zijn deskundig op het gebied van visie- en beleidsontwikkeling, uitwerking daarvan in de onderwijspraktijk, zorg voor leerlingen en professionele ontwikkeling. OBD Noordwest hanteert een integrale aanpak en heeft oog voor de doorgaande lijn in ontwikkeling en de samenhang tussen het onderwijsleerproces, de interne organisatie en het (meerjaren)beleid van de school of instelling. De eigen kracht en talenten van het kind, de professional en de organisatie vormen daarbij de basis voor een succesvolle ontwikkeling.

Schoolteams, leerkrachten, ouders en verzorgers kunnen, naast de reguliere dienstverlening, bij OBD Noordwest terecht voor professionele begeleiding en advies op het gebied van ondersteuning van leerlingen. Bl!nk-Uit is het kenniscentrum voor hoogbegaafdheid en Support! het expertisecentrum voor gedragsondersteuning thuis en op school. OBD Noordwest is partner van Onderwijszorg Nederland (ONL) bij de diagnose en behandeling van dyslexie en gedragsproblemen.

Binnen het Expertisepunt Ouderbetrokkenheid werkt OBD Noordwest aan effectieve communicatie en partnerschap tussen ouders, kinderopvang en onderwijs. Zij werkt hierin samen met jeugdzorg en gemeenten. OBD Noordwest is Cedeo-erkend en gecertificeerd volgens de richtlijn ISO 9001 en het Kwaliteitsinstituut Dyslexie; daarnaast is zij lid van branchevereniging EDventure en coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL). Kijk voor meer informatie op www.obdnoordwest.nl

oic oic